Daftar Untuk Mendapat Rebate Smartphone RM200




Jemaah Menteri telah bersetuju agar belia berumur 21 hingga 30 tahun berpendapatan RM3,000 ke bawah boleh membeli apa jua jenis telefon pintar dengan rebat RM200 yang diumumkan kerajaan.

Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) dalam satu kenyataan di sini, berkata perkara itu diumumkan Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim selepas mempengerusikan mesyuarat pasca kabinet kementerian tersebut Rabu.

Pemberian rebat RM200 itu dilaksanakan di bawah Pakej Komunikasi Belia (PKB) selaras dengan ucapan Belanjawan 2013 yang diumumkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak pada September lepas.

Menurut kenyataan itu, pelaksanaan skim tersebut ialah atas prinsip 'siapa cepat dia dapat'.

Tujuh syarikat telekomunikasi yang melaksanakan skim PKB di bawah koordinasi SKMM adalah Celcom, Clixster, DiGi, Maxis, Tune Talk, U Mobile dan YTL Communications.- Bernama

Syarat kelayakan permohonan pakej Komunikasi Belia ( Rebate RM 200 )
  1. Warganegara Malaysia yang berumur di antara 21-30 tahun pada tarikh memohon; 
  2. Pendapatan bulanan adalah RM3,000 dan ke bawah; 
  3. Model telefon pintar 3G yang ditawarkan (Terkini: Harga maksima Tiada Had); 
  4. Untuk langganan baru dan sedia ada pakej jalurlebar; dan 
  5. Satu telefon hanya untuk satu belia;
Pendaftaran untuk smartphone rebate RM 200

111 komen:

  1. bos ada had tak untuk rebet ni

    ReplyDelete
  2. Anonymous1:01 PM

    nape...tak dapat bukak..????

    ReplyDelete
  3. Anonymous2:12 PM

    @AnonymousLine bz giler. Ramai orang tengah daftar kot....

    ReplyDelete
  4. saya baru bekerja,belum ada no KWSP,sebelum ni saya bekerja dgn majikan lain,tapi, disebabkan dia dapat tender di sekolah lain, start januari 2013 dah tukar majikan baru ambil yg alih, saya belum tau maklumat alamat majikan baru ni, mcm mana ya? takut nanti quota untuk mendaftar dah tutup,

    ReplyDelete
  5. klu surirumah xbole daftar tuk rebet rm200

    ReplyDelete
  6. wtf..kena langgan jalur lebar plak.. baik tk yah

    ReplyDelete
  7. Anonymous2:15 PM

    langgan jalur lebar mmpus rm80 plk...forget it

    ReplyDelete
  8. Anonymous2:14 PM

    kenapalah blog macam ini susah sangat nak daftar pun tidak tahu macamana,berilah kemudahan sikit untuk faham

    ReplyDelete
  9. kena langgan jalur lebar , baik ku terus guna package maxis kah digi kah lagi murah ?

    ReplyDelete
  10. Anonymous8:47 PM

    u all orang xkeja pon boleh mintak jga kn...

    ReplyDelete
  11. Anonymous11:02 PM

    betul ke kena langan jalur lebar jga?...rm80/mounth???..oh my...

    ReplyDelete
  12. Step untuk dapat rebet :

    1. Daftar di skmm
    2. Print slip pendaftaran
    3. Pilih dan kaji telco/handphone yang nak dibeli. Rujuk (http://fazmas.blogspot.com/2013/01/rebet-rm200-handphone-pakej-komunikasi.html)
    4. Bawa ic, slip gaji dan slip pendaftaran ke kioks telco tersebut.

    Mudah je kan??

    ReplyDelete
  13. mcm mana kite tau kite dapat rebat ini ?

    ReplyDelete
  14. salam admin cmna sya nk semak kalu sya dh daftar..n lg satu adik sya baru lepasan pelajar IPT dan belum m'dpt p'kerjaan..adakah dia layak untuk m'mohon rebate smartphone nie...

    ReplyDelete
  15. Mana ada Langgan jalu lebar.... Aku pegi Takyah Guna line pun.. jgn tertipu dgn Berita2 yg tak benar... HAIZZZ~~

    ReplyDelete
  16. KNAPE XBOLE DAFTAR TAHUN 1992..UMO 21 KOT

    ReplyDelete
  17. asal kene langgan jalur lebar plak..
    bagi rm300 baru aku langgan..haha

    ReplyDelete
  18. mana ada kena langgan .. kesilapn je 2..xpcye g la.ambik fone je.bereh

    ReplyDelete
  19. mantap sangat.....
    visit back http://endrymesuji.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. npa x dpt bka nie mhu daftar lh...

    ReplyDelete
  21. napa x dpt daftar nie...

    ReplyDelete
  22. npa x dpt bka nie mhu daftar lh...

    ReplyDelete
  23. ayooo instal alexa toolbar komputer anda https://s3.amazonaws.com/com.alexa.toolbar/atbp/zWbFxF/download/index.htm
    http://www.rajalistrik.com

    ReplyDelete
  24. SY ADE PENAH BUAT PERMOHONAN...TP X PRINT PADA WAKTU TU...MCM MANE NAK PRINT BALIK YE???X JUMPE LA...BOLEH X SAPE2 TOLONG AJA...

    ReplyDelete
  25. ek? sy keje mengasuh bdk kt umh je . so , sy nk buat alamat cane ek? ke just buat alamat rumah? help me pliss

    ReplyDelete
  26. Kalau slip rebat dah tamat 2bulan lepas,macam mane nak mohon semula??

    ReplyDelete
  27. lupa nk print lepas daftar.. nk bukak balek mcm mane ye?

    ReplyDelete
  28. mcm mn nk cek yg kte d dftr 2?coz wktu sy dftr sy x print skli..cmne nk tgk blik yg bkte da daftar tu?

    ReplyDelete
  29. Saya dah habis belajar tetapi sekarang tunggu untuk tawaran degree .Bagaimana pula saya boleh dafter ?

    ReplyDelete
  30. Saya pon baru mnggu lepas mohon, tp saya tak print.. mcm mana saya nak print balik ? cari tapi takda apa2 info pon.. hmm

    ReplyDelete
  31. saya dah daftar tp x sempat nak copy sbb compter ade masalah..camne cara nak cari balik borang daftar tu kembali..????

    ReplyDelete
  32. xboleh la....lain kalilah

    ReplyDelete
  33. Xyah print pon xpe..tunjuk ic kt kedai henset..nanti kedai tu check sendiri...kawan sy dah bt cm tu..oke jea..

    ReplyDelete
  34. macam mane nak semak dapat ke tak ermm

    ReplyDelete
  35. mcm x blh dah nak dpt rebet

    ReplyDelete
  36. arghh..xleh pon nak renew...hampeh..

    ReplyDelete
  37. Blh renew..klu x pndai bg thu sy..

    ReplyDelete
  38. kalau nk daftar pastikan nama ada bin atau binti..sy dah daftar tp tme nk tebus kat digi xdpt sbb xsama nama kat ic wlaupun xletak bin/bint je..hampeh..byk plak songehnya..

    ReplyDelete
  39. @ABDUL RAHMAN Man mcm mana nk mohon semula kalau dah tamat ?

    ReplyDelete
  40. rebate saya dah tamat tempoh.. 14 april 2013.. saya hanya boleh daftar sebulan selepas tarikh tamat tempoh.. sekarand dah 20 mei 2013.. tapi masih belum boleh daftar. kenapa ya??

    ReplyDelete
  41. saya pon xboleh renew ..minta tlg mcm mana yea .. :(

    ReplyDelete
  42. Yup...same lah saya pun tak boleh renew jugak..dah emel dah dekat komunikasibelia@cmc.gov.my...tp diorang tak reply lagi.. :-(

    ReplyDelete
  43. mcm mna nk isi borang rebat 2??

    ReplyDelete
  44. kalau suri rumah sepenuh masa boleh ke memohon rebet ni?

    ReplyDelete
  45. saya tersilap isi borang salah 1 hurup nama saya adoi!!!!

    ReplyDelete
  46. hai macam mane nak kemas kini borang rm200 rebet? saya tersilap tulis name saya 1 huruf je. sape2 boleh tolong

    ReplyDelete
  47. @ABDUL RAHMAN Man

    boleh tukarkan nama sy x? sy slah isi nama... plzzz...

    ReplyDelete
  48. Aq punye same cm Fatin fatihah...

    ReplyDelete
  49. @ABDUL RAHMAN Man Bleh Renew kew...aq silap tlis nme la..

    ReplyDelete
  50. Dah x boley nsk daftar skg ke rebet ni?? O6/06/2013

    ReplyDelete
  51. bagus juga ada plan tawaran macam ni.
    kalau di ikutkan boleh guna pakai...
    kalau di kedai jual handphone tak ori pun jual sampai nak naik gila harga.. Pakai rebate 200 (belia) ada juga kedai tak nak jual phone kat org..biarpun 3G.

    ReplyDelete
  52. tak yah tunggu sbulan ea tok renew balik? huhu

    ReplyDelete
  53. dari ptg td sampai skn
    g tak bole buka daftar..adakah bz sgt or server dah tutup......................

    ReplyDelete
  54. sy lgi la teruk,,
    sya blum pun ambil rebat sya,,
    tapi 2 ejen digi dkt inanam bersebelahan milimewa berhadapan pejabat pos,,
    da pun tebus rebat saya tanpa kebenaran saya,,
    semasa saya pi bli kad sim,,dia tya sya cm ne,,selapas dapat my kad saya untuk daftar kad sim>
    ejen digi:sudah ambil rebat rm200..
    saya:blum lagi.
    ejen:kenapa xambil
    saya:nanti la dulu:
    ejen:na ni hp kmu cuma perlu bayar rm164.
    saya:berapa rm164,,ermm nanti la dulu,,
    terus dia bgi my kad sya n saya pun jln la,,
    jdi sekrg sya nk ambil rebat da xblh..
    semuanya gara2 ejen yang tidak bertanggjawab,,
    dan pecah amanah,,

    ReplyDelete
  55. selepas berjaya isi,mcm mana nk print borang nie??sbb selepas isi x print lg..

    ReplyDelete
  56. @FazMaskalau x print lg slps dftr 2,cmne lak nk print..sbb dh kluar web n msk blk dh xblh nk print..

    ReplyDelete
  57. kenapa xbley masuk tarikh lahir..padahal dh lepas dh...

    ReplyDelete
  58. kalaw mcm saye berumur 20 tahun blh rebate?

    ReplyDelete
  59. semlm sy tanye ejen kate daftar ekot tahun lahir bkn ekot bln tp nk dartar online xbole sbb blom ckop 21...pelik r..law ekot tahun da 21...

    ReplyDelete
  60. isteri saya dan kakak ipar saya belum buat rebete lagi. bila nak buat tidak boleh. sebab dia cakap kita orang sudah buat sbelum ni. tipu apa ni.

    ReplyDelete
  61. npe x bole buka?? hey guys... nak tanye ni,,hari tu,sy da daftar rebete....tapi,sy x tau sama ade layak ke x...cam mne nak check erhh??

    ReplyDelete
  62. sy rase...daftar online x dapat..kita kena ag kaunter minta borang rebat rm200...

    ReplyDelete
  63. Daftar rebat Telefon Pintar RM200 how to get this

    ReplyDelete
  64. how to register?why cannot de?

    ReplyDelete
  65. salam. saya dah apply dulu. tp saya punya slip tu dalam email yahoo. tp email tu ada problem dan xboleh bukak dah. mcm mana saya nak dpt kan balik slip tu.. harap reply ASAP. tq

    ReplyDelete
  66. kenapa tak dapat buka pun??????

    ReplyDelete
  67. salam.. lupa nk print lepas daftar.. camne nk semak balik lps tu print.. tlg yer..

    ReplyDelete
  68. then macam mana blh selesaikan masalah ini ye?

    ReplyDelete
  69. kalau dah tamat cmne bos?

    ReplyDelete
  70. kalau rebet tu dah luput tarikh kire camne pulax?

    ReplyDelete
  71. ala...wtpe ssh2..lau xprint pon xpe...kan mklmat smua ada kat lam ic kite 2...serah kn je ic 2...borang 2 xhal la....

    ReplyDelete
  72. saya nk mohon rebat ni...mane nk cri borang????tolong saya...
    tlg bgtaw kt fb pon boleh..
    "mizlavida"

    ReplyDelete
  73. takan dah tamat ???? bagilah masa sampai hujung bulan 12 ni...harap dato seri najib pertimbangkan...

    ReplyDelete
  74. kenapa dh tmat. . . .xsempat nk dftar lg. .

    ReplyDelete
  75. salam tuan
    kat mana saya nak dapatkan borang daftar secara online ni...x jumpa pun borangnya

    ReplyDelete
  76. dah tutup dah ka?tak daftar lagi ni...bukak laa untuk 1minggu bagi yang belum lagi daftar.

    ReplyDelete
  77. kat mana nak daftar....pemberitahuan keluar....tekan kat mana??

    ReplyDelete
  78. ape lah parah na niii

    ReplyDelete
  79. dah tutup dah..katanya buka 3 september.bila buka nk register, still tak boleh..tunggu lg ler nmpaknya...huhuhu

    www.honeyonnee.com

    ReplyDelete
  80. minyak dia org naik x pakai syarat pn.......td kalau nak daftar rebat nie...macam2 alasan yg menyusahkan.....dh la minyak bnyak org yg pakai....nie pula nak bnyak songgeh nak daftar......teruk....!!!

    ReplyDelete
  81. belia mean yg belum berkahwin ker? kalau yg dh berkahwin? mcm ner nk apply? tk dpt klik apa pon?

    ReplyDelete
  82. Sudah tutup pula? susah la, dulu mau buka x dapat skrg tutup pula.. satu pengajaran, kalau kerajaan offer sesuatu, awal2 ikut berbaris macam PTI di Sabah

    ReplyDelete
  83. Kenapa saya nak daftar tak boleh yea.

    ReplyDelete
  84. Please help ...
    How can i reprint the registration slip ... thanks

    ReplyDelete
  85. bagilah tiada had umur..

    ReplyDelete
  86. saya dah nk masuk umur 31,rebat ni sampai bile2 ke tak bukak dh...

    ReplyDelete
  87. Kenapa rebat 200 tu closed

    ReplyDelete
  88. kmu'org sume x prlu dftr ec online la..,juz bw ic p cwngn DG,CLCM or pe2 kdai t'phone yg da rebate ckap moe dftr ec borang rabate..senang lgi..bln nie buka smpai hjg bln 12..

    ReplyDelete
  89. boleh guna lg x rbate tu??

    ReplyDelete
  90. kedai phone yg ada rebat tu seme ckp dh tutup,...

    ReplyDelete
  91. la da tutp rugi nye

    ReplyDelete
  92. xboley bukak la bro... camne ni?? sape yg nak btanggungjawab ni??

    ReplyDelete
  93. Yang baru nak buat apa cer..mang dapat da ke.?

    ReplyDelete
  94. Anonymous1:54 AM

    sya ingin mmohon untuk rebet bernilai RM 200.bagai manakah sya ingin mendaftar dengan cara yang mudah dan mendapat kelulusa.

    ReplyDelete
  95. kenapa xboleh bukak link tu?

    ReplyDelete
  96. Anonymous5:17 PM

    dah tutup dah permohonan tu kot

    ReplyDelete
  97. ade lagi ke skim tu.. rasenya dh tak ade kan??

    ReplyDelete
  98. Tahun 2013 da angkat skmm phone.2014 blah angkat lg x

    ReplyDelete
  99. boleh daftar lagi ke?bila tarikh tutup?

    ReplyDelete
  100. x boleh bukak pun.. tolong!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete