Daftar Untuk Mendapat Rebate Smartphone RM200


Jemaah Menteri telah bersetuju agar belia berumur 21 hingga 30 tahun berpendapatan RM3,000 ke bawah boleh membeli apa jua jenis telefon pintar dengan rebat RM200 yang diumumkan kerajaan.

Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) dalam satu kenyataan di sini, berkata perkara itu diumumkan Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim selepas mempengerusikan mesyuarat pasca kabinet kementerian tersebut Rabu.

Pemberian rebat RM200 itu dilaksanakan di bawah Pakej Komunikasi Belia (PKB) selaras dengan ucapan Belanjawan 2013 yang diumumkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak pada September lepas.

Menurut kenyataan itu, pelaksanaan skim tersebut ialah atas prinsip 'siapa cepat dia dapat'.

Tujuh syarikat telekomunikasi yang melaksanakan skim PKB di bawah koordinasi SKMM adalah Celcom, Clixster, DiGi, Maxis, Tune Talk, U Mobile dan YTL Communications.- Bernama

Syarat kelayakan permohonan pakej Komunikasi Belia ( Rebate RM 200 )
  1. Warganegara Malaysia yang berumur di antara 21-30 tahun pada tarikh memohon; 
  2. Pendapatan bulanan adalah RM3,000 dan ke bawah; 
  3. Model telefon pintar 3G yang ditawarkan (Terkini: Harga maksima Tiada Had); 
  4. Untuk langganan baru dan sedia ada pakej jalurlebar; dan 
  5. Satu telefon hanya untuk satu belia;
Pendaftaran untuk smartphone rebate RM 200
Daftar Untuk Mendapat Rebate Smartphone RM200

bos ada had tak untuk rebet ni

Anonymous
delete

nape...tak dapat bukak..????

Anonymous
delete

@AnonymousLine bz giler. Ramai orang tengah daftar kot....

saya baru bekerja,belum ada no KWSP,sebelum ni saya bekerja dgn majikan lain,tapi, disebabkan dia dapat tender di sekolah lain, start januari 2013 dah tukar majikan baru ambil yg alih, saya belum tau maklumat alamat majikan baru ni, mcm mana ya? takut nanti quota untuk mendaftar dah tutup,

klu surirumah xbole daftar tuk rebet rm200

wtf..kena langgan jalur lebar plak.. baik tk yah

Anonymous
delete

langgan jalur lebar mmpus rm80 plk...forget it

Anonymous
delete

kenapalah blog macam ini susah sangat nak daftar pun tidak tahu macamana,berilah kemudahan sikit untuk faham

kena langgan jalur lebar , baik ku terus guna package maxis kah digi kah lagi murah ?

Anonymous
delete

u all orang xkeja pon boleh mintak jga kn...

Anonymous
delete

betul ke kena langan jalur lebar jga?...rm80/mounth???..oh my...

Step untuk dapat rebet :

1. Daftar di skmm
2. Print slip pendaftaran
3. Pilih dan kaji telco/handphone yang nak dibeli. Rujuk (http://fazmas.blogspot.com/2013/01/rebet-rm200-handphone-pakej-komunikasi.html)
4. Bawa ic, slip gaji dan slip pendaftaran ke kioks telco tersebut.

Mudah je kan??

mcm mana kite tau kite dapat rebat ini ?

salam admin cmna sya nk semak kalu sya dh daftar..n lg satu adik sya baru lepasan pelajar IPT dan belum m'dpt p'kerjaan..adakah dia layak untuk m'mohon rebate smartphone nie...

Mana ada Langgan jalu lebar.... Aku pegi Takyah Guna line pun.. jgn tertipu dgn Berita2 yg tak benar... HAIZZZ~~

KNAPE XBOLE DAFTAR TAHUN 1992..UMO 21 KOT

asal kene langgan jalur lebar plak..
bagi rm300 baru aku langgan..haha

mana ada kena langgan .. kesilapn je 2..xpcye g la.ambik fone je.bereh

mantap sangat.....
visit back http://endrymesuji.blogspot.com

npa x dpt bka nie mhu daftar lh...

napa x dpt daftar nie...

npa x dpt bka nie mhu daftar lh...

ayooo instal alexa toolbar komputer anda https://s3.amazonaws.com/com.alexa.toolbar/atbp/zWbFxF/download/index.htm
http://www.rajalistrik.com

SY ADE PENAH BUAT PERMOHONAN...TP X PRINT PADA WAKTU TU...MCM MANE NAK PRINT BALIK YE???X JUMPE LA...BOLEH X SAPE2 TOLONG AJA...

ek? sy keje mengasuh bdk kt umh je . so , sy nk buat alamat cane ek? ke just buat alamat rumah? help me pliss

Kalau slip rebat dah tamat 2bulan lepas,macam mane nak mohon semula??

lupa nk print lepas daftar.. nk bukak balek mcm mane ye?

mcm mn nk cek yg kte d dftr 2?coz wktu sy dftr sy x print skli..cmne nk tgk blik yg bkte da daftar tu?

Saya dah habis belajar tetapi sekarang tunggu untuk tawaran degree .Bagaimana pula saya boleh dafter ?

Saya pon baru mnggu lepas mohon, tp saya tak print.. mcm mana saya nak print balik ? cari tapi takda apa2 info pon.. hmm

saya dah daftar tp x sempat nak copy sbb compter ade masalah..camne cara nak cari balik borang daftar tu kembali..????

xboleh la....lain kalilah

Xyah print pon xpe..tunjuk ic kt kedai henset..nanti kedai tu check sendiri...kawan sy dah bt cm tu..oke jea..

macam mane nak semak dapat ke tak ermm

mcm x blh dah nak dpt rebet

arghh..xleh pon nak renew...hampeh..

Blh renew..klu x pndai bg thu sy..

kalau nk daftar pastikan nama ada bin atau binti..sy dah daftar tp tme nk tebus kat digi xdpt sbb xsama nama kat ic wlaupun xletak bin/bint je..hampeh..byk plak songehnya..

@ABDUL RAHMAN Man mcm mana nk mohon semula kalau dah tamat ?

rebate saya dah tamat tempoh.. 14 april 2013.. saya hanya boleh daftar sebulan selepas tarikh tamat tempoh.. sekarand dah 20 mei 2013.. tapi masih belum boleh daftar. kenapa ya??

saya pon xboleh renew ..minta tlg mcm mana yea .. :(

Yup...same lah saya pun tak boleh renew jugak..dah emel dah dekat komunikasibelia@cmc.gov.my...tp diorang tak reply lagi.. :-(

mcm mna nk isi borang rebat 2??

kalau suri rumah sepenuh masa boleh ke memohon rebet ni?

saya tersilap isi borang salah 1 hurup nama saya adoi!!!!

hai macam mane nak kemas kini borang rm200 rebet? saya tersilap tulis name saya 1 huruf je. sape2 boleh tolong

@ABDUL RAHMAN Man

boleh tukarkan nama sy x? sy slah isi nama... plzzz...

Aq punye same cm Fatin fatihah...

@ABDUL RAHMAN Man Bleh Renew kew...aq silap tlis nme la..

Dah x boley nsk daftar skg ke rebet ni?? O6/06/2013

bagus juga ada plan tawaran macam ni.
kalau di ikutkan boleh guna pakai...
kalau di kedai jual handphone tak ori pun jual sampai nak naik gila harga.. Pakai rebate 200 (belia) ada juga kedai tak nak jual phone kat org..biarpun 3G.

tak yah tunggu sbulan ea tok renew balik? huhu

dari ptg td sampai skn
g tak bole buka daftar..adakah bz sgt or server dah tutup......................

sy lgi la teruk,,
sya blum pun ambil rebat sya,,
tapi 2 ejen digi dkt inanam bersebelahan milimewa berhadapan pejabat pos,,
da pun tebus rebat saya tanpa kebenaran saya,,
semasa saya pi bli kad sim,,dia tya sya cm ne,,selapas dapat my kad saya untuk daftar kad sim>
ejen digi:sudah ambil rebat rm200..
saya:blum lagi.
ejen:kenapa xambil
saya:nanti la dulu:
ejen:na ni hp kmu cuma perlu bayar rm164.
saya:berapa rm164,,ermm nanti la dulu,,
terus dia bgi my kad sya n saya pun jln la,,
jdi sekrg sya nk ambil rebat da xblh..
semuanya gara2 ejen yang tidak bertanggjawab,,
dan pecah amanah,,

selepas berjaya isi,mcm mana nk print borang nie??sbb selepas isi x print lg..

@FazMaskalau x print lg slps dftr 2,cmne lak nk print..sbb dh kluar web n msk blk dh xblh nk print..

kenapa xbley masuk tarikh lahir..padahal dh lepas dh...

kalaw mcm saye berumur 20 tahun blh rebate?

semlm sy tanye ejen kate daftar ekot tahun lahir bkn ekot bln tp nk dartar online xbole sbb blom ckop 21...pelik r..law ekot tahun da 21...

isteri saya dan kakak ipar saya belum buat rebete lagi. bila nak buat tidak boleh. sebab dia cakap kita orang sudah buat sbelum ni. tipu apa ni.

npe x bole buka?? hey guys... nak tanye ni,,hari tu,sy da daftar rebete....tapi,sy x tau sama ade layak ke x...cam mne nak check erhh??

sy rase...daftar online x dapat..kita kena ag kaunter minta borang rebat rm200...

Daftar rebat Telefon Pintar RM200 how to get this

how to register?why cannot de?

salam. saya dah apply dulu. tp saya punya slip tu dalam email yahoo. tp email tu ada problem dan xboleh bukak dah. mcm mana saya nak dpt kan balik slip tu.. harap reply ASAP. tq

kenapa tak dapat buka pun??????

salam.. lupa nk print lepas daftar.. camne nk semak balik lps tu print.. tlg yer..

then macam mana blh selesaikan masalah ini ye?

kalau dah tamat cmne bos?

kalau rebet tu dah luput tarikh kire camne pulax?

ala...wtpe ssh2..lau xprint pon xpe...kan mklmat smua ada kat lam ic kite 2...serah kn je ic 2...borang 2 xhal la....

saya nk mohon rebat ni...mane nk cri borang????tolong saya...
tlg bgtaw kt fb pon boleh..
"mizlavida"

takan dah tamat ???? bagilah masa sampai hujung bulan 12 ni...harap dato seri najib pertimbangkan...

kenapa dh tmat. . . .xsempat nk dftar lg. .

salam tuan
kat mana saya nak dapatkan borang daftar secara online ni...x jumpa pun borangnya

dah tutup dah ka?tak daftar lagi ni...bukak laa untuk 1minggu bagi yang belum lagi daftar.

kat mana nak daftar....pemberitahuan keluar....tekan kat mana??

ape lah parah na niii

dah tutup dah..katanya buka 3 september.bila buka nk register, still tak boleh..tunggu lg ler nmpaknya...huhuhu

www.honeyonnee.com

minyak dia org naik x pakai syarat pn.......td kalau nak daftar rebat nie...macam2 alasan yg menyusahkan.....dh la minyak bnyak org yg pakai....nie pula nak bnyak songgeh nak daftar......teruk....!!!

belia mean yg belum berkahwin ker? kalau yg dh berkahwin? mcm ner nk apply? tk dpt klik apa pon?

Sudah tutup pula? susah la, dulu mau buka x dapat skrg tutup pula.. satu pengajaran, kalau kerajaan offer sesuatu, awal2 ikut berbaris macam PTI di Sabah

mcm mner nk daftar ?

Kenapa saya nak daftar tak boleh yea.

Please help ...
How can i reprint the registration slip ... thanks

bagilah tiada had umur..

saya dah nk masuk umur 31,rebat ni sampai bile2 ke tak bukak dh...

Kenapa rebat 200 tu closed

kmu'org sume x prlu dftr ec online la..,juz bw ic p cwngn DG,CLCM or pe2 kdai t'phone yg da rebate ckap moe dftr ec borang rabate..senang lgi..bln nie buka smpai hjg bln 12..

boleh guna lg x rbate tu??

kedai phone yg ada rebat tu seme ckp dh tutup,...

la da tutp rugi nye

xboley bukak la bro... camne ni?? sape yg nak btanggungjawab ni??

Yang baru nak buat apa cer..mang dapat da ke.?

Anonymous
delete

sya ingin mmohon untuk rebet bernilai RM 200.bagai manakah sya ingin mendaftar dengan cara yang mudah dan mendapat kelulusa.

kenapa xboleh bukak link tu?

Anonymous
delete

dah tutup dah permohonan tu kot

ade lagi ke skim tu.. rasenya dh tak ade kan??

Tahun 2013 da angkat skmm phone.2014 blah angkat lg x

boleh daftar lagi ke?bila tarikh tutup?

x boleh bukak pun.. tolong!!!!!!!!!!!!!