Cara buat logo dan banner blog percuma secara online



Ada diantara kita yang tertanya-tanya bagaimana cara untuk mencipta logo sendiri untuk diletakkan di dalam blog sebagai header ataupun untuk dijadikan sebagai banner exchange.


Dengan Online Logo Maker, kini kita boleh membinanya secara online tanpa memerlukan kemahiran yang tinggi seperti seorang Designer. Hanya gunakan kretiviti sendiri untuk menngunakan icon dan style font yang sesuai.

Online Logo Maker adalah sebuah site yang menyediakan perkhidmatan untuk membina dan merekabentuk logo secara percuma. Kelebihan yang terdapat pada site ini ialah, tools yang di sediakan sangat mudah untuk di gunakan dan anda tidak perlu membuat sebarang pendaftaran.

Untuk mencubanya, sila lawat:

37 komen:

  1. hhhmmmmm.cool bro...
    i like it

    ReplyDelete
  2. dah lama cari. thnks!

    ReplyDelete
  3. ha bende nie la gua dok cari berkurun2 lamonye..tq bai

    ReplyDelete
  4. thx 4 info...mudahla pasni nak buat banner
    atau logo utk blog..
    hehhehe..:)

    latest entri:

    Blog nas letters sudah berusia 6 bulan

    ReplyDelete
  5. Wahhh...sgt berguna untuk blogger baru seperti Momoy...much thx

    ReplyDelete
  6. salam..huhu..nape sy xdpt tgk pun banner yg sy save tu..lps save xleh nk open..

    ReplyDelete
  7. thanks for info

    ReplyDelete
  8. saya link awak ya

    ReplyDelete
  9. bagus la..cik su tak pandai nak buat banner

    ReplyDelete
  10. Anonymous9:18 AM

    tq..
    gud2...

    ReplyDelete
  11. masa nak wat logo kan kita nak tindih2 gambar or text
    masalah aku macam mana kita nak ubah gambar yang ditindih belakang sekali ke depan dalam software nih

    ReplyDelete
  12. Bagus blog awak ni....

    ReplyDelete
  13. Salam..trimas atas ilmu yang diberikan..berkunjunglah ke blog saya yer..
    Follow la kalau suka..^0^.thx

    ReplyDelete
  14. mantap....mudah2an mmbawa barokah buat penulis n yg mmbaca...

    ReplyDelete
  15. salam...saudara saya baru dalam dunia Blog , saya nk tanya sikit , selepas kita da buat logo , mcm mne plak kite nk pasang di blog?? klau boleh saya nk buat seperti saudara letak logo di tepi iklan tu....???

    ReplyDelete
  16. trims sudah berbagi informasi

    ReplyDelete
  17. Wah Kebetulan Ni Wat Ngerapihin Emblogku .
    Tks Gan Infonya N Salam Kenal

    ReplyDelete
  18. tq, lama dah padora cari benda cm ni....thanks 4 info..

    ReplyDelete
  19. kena try ni maklumlah blog saye baru seminggu lebeh. Thanks for sharing

    ReplyDelete
  20. artikel yang menarik .


    visit my blog : indra-smpn4.blogspot.com


    jangan lupa komentarnya

    ReplyDelete
  21. nice info..rajin2 la ke http://blogyangkosong.blogspot.com/ ye

    ReplyDelete
  22. Ilmu yg bermanfaat....

    ReplyDelete
  23. Tanya Sdikit
    Kalo' Udah Selesai Buat BannerNya
    Pasang Di BlogNya Kita Gimana...?

    Mohon jawaban Segera

    ReplyDelete
  24. info yg sangat bermanfaat dan sangat berguna bagi blog saya,,, saya harap agan mau berkunjung balik ke blog saya www.ankurniawan.blogspot.com ditunggu lho gan...

    ReplyDelete
  25. blog posts and articles you draw me so much more knowledge, keep your blog so I can visit again to see your blog posts and articles later .. thanks for the info

    ReplyDelete
  26. info yg sangat bagus dan bermanfaat bagi blog saya, kinjungi www.ankurniawan.blogspot.com

    ReplyDelete
  27. Thank youu sangatttt !!!

    ReplyDelete
  28. terima kasih banyak2 ;) sangat diperlukan...
    visit my blog >>> http://hismiy.blogspot.com/ jualan murah BAJU KURUNG MODEN, JUBAH MODEN & BLAUSE

    ReplyDelete
  29. Great info bro.
    Try tengok bannerfans.com.

    Kalau ada masa terluang, jemput ke www.alexazizkhan.blogspot.com

    www.kedaipreloved.blogspot.com

    ReplyDelete