Cara buat logo dan banner blog percuma secara online

Ada diantara kita yang tertanya-tanya bagaimana cara untuk mencipta logo sendiri untuk diletakkan di dalam blog sebagai header ataupun untuk dijadikan sebagai banner exchange.


Dengan Online Logo Maker, kini kita boleh membinanya secara online tanpa memerlukan kemahiran yang tinggi seperti seorang Designer. Hanya gunakan kretiviti sendiri untuk menngunakan icon dan style font yang sesuai.

Online Logo Maker adalah sebuah site yang menyediakan perkhidmatan untuk membina dan merekabentuk logo secara percuma. Kelebihan yang terdapat pada site ini ialah, tools yang di sediakan sangat mudah untuk di gunakan dan anda tidak perlu membuat sebarang pendaftaran.

Untuk mencubanya, sila lawat:

Cara buat logo dan banner blog percuma secara online

hhhmmmmm.cool bro...
i like it

dah lama cari. thnks!

ha bende nie la gua dok cari berkurun2 lamonye..tq bai

thx 4 info...mudahla pasni nak buat banner
atau logo utk blog..
hehhehe..:)

latest entri:

Blog nas letters sudah berusia 6 bulan

Wahhh...sgt berguna untuk blogger baru seperti Momoy...much thx

salam..huhu..nape sy xdpt tgk pun banner yg sy save tu..lps save xleh nk open..

thanks for info

saya link awak ya

bagus la..cik su tak pandai nak buat banner

Anonymous
delete

tq..
gud2...

masa nak wat logo kan kita nak tindih2 gambar or text
masalah aku macam mana kita nak ubah gambar yang ditindih belakang sekali ke depan dalam software nih

Bagus blog awak ni....

Salam..trimas atas ilmu yang diberikan..berkunjunglah ke blog saya yer..
Follow la kalau suka..^0^.thx

mantap....mudah2an mmbawa barokah buat penulis n yg mmbaca...

salam...saudara saya baru dalam dunia Blog , saya nk tanya sikit , selepas kita da buat logo , mcm mne plak kite nk pasang di blog?? klau boleh saya nk buat seperti saudara letak logo di tepi iklan tu....???

trims sudah berbagi informasi

Wah Kebetulan Ni Wat Ngerapihin Emblogku .
Tks Gan Infonya N Salam Kenal

tq, lama dah padora cari benda cm ni....thanks 4 info..

kena try ni maklumlah blog saye baru seminggu lebeh. Thanks for sharing

artikel yang menarik .


visit my blog : indra-smpn4.blogspot.com


jangan lupa komentarnya

nice info..rajin2 la ke http://blogyangkosong.blogspot.com/ ye

Ilmu yg bermanfaat....

Tanya Sdikit
Kalo' Udah Selesai Buat BannerNya
Pasang Di BlogNya Kita Gimana...?

Mohon jawaban Segera

info yg sangat bermanfaat dan sangat berguna bagi blog saya,,, saya harap agan mau berkunjung balik ke blog saya www.ankurniawan.blogspot.com ditunggu lho gan...

blog posts and articles you draw me so much more knowledge, keep your blog so I can visit again to see your blog posts and articles later .. thanks for the info

info yg sangat bagus dan bermanfaat bagi blog saya, kinjungi www.ankurniawan.blogspot.com

Thank youu sangatttt !!!

terima kasih banyak2 ;) sangat diperlukan...
visit my blog >>> http://hismiy.blogspot.com/ jualan murah BAJU KURUNG MODEN, JUBAH MODEN & BLAUSE

Great info bro.
Try tengok bannerfans.com.

Kalau ada masa terluang, jemput ke www.alexazizkhan.blogspot.com

www.kedaipreloved.blogspot.com