Timbang berat blog




Kira bebanan blog anda di sini. Blog di nilai dari segi Size, Load Time dan Avarege Speed per KB. Apa yang perlu anda fokuskan adalah pada saiz kerana nilai terbaik untuk sesebuah blog adalah di bawah paras 100kb. Bagi Load Time dan Avarege per speed per KB pula, ianya bergantung pada kelajuan internet anda.
Jika blog anda bersaiz lebih dari 100kb, cuba kurangkan beban pada blog anda.



Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 10)




(contoh: maribinablog.blogspot.com)





Tips meringankan blog

1. Sebab apa blog jadi berat

2. Tips meringankan blog dan loading page

2. Ringankan blog dengan jQuery Lazy Load

3. Membina fungsi auto read more pada setiap post

278 komen:

  1. Wa punya nyaris-nyaris nih..haha

    97.22 KB.

    ReplyDelete
  2. aiseyman bro.. blog gua berat siot.. 144 KB.. sayang la plak nk buang2 apa yg dah ada kat atas blog tu.. lu ade idea.. share ngan gua..

    thanks for this one.. very useful.. u'r best man!

    Fyzal's Territory

    ReplyDelete
  3. Payah gak wa nak bagi cadangan..
    Cuba buang widget yang rasa xa berapa penting.

    contoh: 1.Track ip visitor
    2. Nuffnag kat belah kanan bawah.
    3. Subscribe to teritory to wa rasa x payah sebab lu dah letak kat bar atas.
    4 widget Feedmap.net wa rasa xa payah.

    ni cadangan gua jer..Kalau lu rasa penting, kekalkan..

    ReplyDelete
  4. blog eden 130kb...
    cmne nk kasi kurang??
    cer2 r skit...

    ReplyDelete
  5. mak oi..
    alifbro.blogspot.com 190.07 KB 0.74 seconds 0 seconds

    nak kena setup balik nie.
    harap blog maribina dapat membantu

    ReplyDelete
  6. Alamak bro.... wa punya 156.14kb... camne ni? ok lg x ni?

    ReplyDelete
  7. To izanuddin, alifbro & RiShaZalia.

    ~Wa cuma boleh cadangkan supaya buang widget2 yang tak penting..
    ~Page layout jangan panjang2.

    ReplyDelete
  8. Mana pergi Linknya ? Ak tak jumpa pun ? Salah aku ke ?

    ReplyDelete
  9. 123.5 kb..okla tuu akunyerr.

    ReplyDelete
  10. Alright dh boleh ! 75kb ... okay laa kan ?

    ReplyDelete
  11. waahh gua punya nyaris2 gaks..
    ehehehe. tapi ok daa kn..?

    ReplyDelete
  12. saya nak tanya bagaimana nak buat page tu ada tulis seterusnya .. (di bawah artikel yg kita post).. dan comment bentuk cam gini..

    ReplyDelete
  13. To alifbro:

    ~Buat read more kai sini.
    http://maribinablog.blogspot.com/2009/08/membina-fungsi-read-more-2.html

    ~Ubah layout ruangan comment kat sini.

    http://maribinablog.blogspot.com/2009/08/ubahsuai-layout-ruangan-comment.html

    Harap ianya membantu.

    ReplyDelete
  14. alifbro.blogspot.com 106.78 KB 0.25 seconds 0 seconds

    bagus. dah turun berat blog

    ReplyDelete
  15. Banyak kelebihan jika proses 'loading page' menjadi lancar.

    ReplyDelete
  16. apakah kelebihannya?

    ReplyDelete
  17. tapi.blog sorang member ni berat 208.45KB,paling ramai visitor.adeyai.

    ReplyDelete
  18. To chickenrice:

    Tak nafikan ada, sebab tukar domain atau blog tu memang dah lama dan terkenal.

    ReplyDelete
  19. tersangat2 berguna la...terima kasih byk2...
    JAZAKILLAH....

    ReplyDelete
  20. wahhh aku nye 215kb=( nescafe ais suggestkan apa patut aku kurangkan=( sekarang kena rebuid balik blog aku sedisss

    ReplyDelete
  21. feh berat gilak blog aku tue..
    225.9 kb
    ade idea tak nk manage kasi kureng ?



    http://tuanuruchimaru.blogspot.com/

    ReplyDelete
  22. To Uruchimaru

    ~ Terpulang. Kalau rasa blog dah ok, gua rasa maintain kan jer. Cuma gua bole bagi cadangan, kurangkan widget yang di rasakan kurang penting untuk admin dan visitor

    ReplyDelete
  23. encik nescafe,akunye blog 116.88kb tu masih ok ke @ kene kurangkan jugak ke?

    ReplyDelete
  24. To saifura:

    ~ Dah ok la tu. X der berat sangat pun.

    ReplyDelete
  25. alhamdullilah setakat ni blog blum berat lagi.. fuhhh...!!!...

    ReplyDelete
  26. 114. ok la kan.hehe.
    eh kalau kurangkan posting per page dapat kurangkan KB ke.tp xbyk la kan.hehe.
    da kurangkan nt dtg sini blk kire.
    dah mcm rancangan biggest loser.haha

    ReplyDelete
  27. Rasa mcm overweight plak

    sue-sygckit.blogspot.com = 115.77 KB

    hmmm.... nk kena diet drpd psng widget nie :)

    ReplyDelete
  28. To miss3808:

    ~ Alhamdulillah. Gua tumpang gembira.

    To ringo:
    To Dak Wan:

    ~ Overweight sikit tu biasalah, yang penting blog kita tak sangkut-sangkut masa loading.



    ~

    ReplyDelete
  29. Wawawa... dah diet turun 89.2 KB skrng weiii :)

    ReplyDelete
  30. perghhh!! 217 kb
    asl blog aku kna refresh byk kali bwu let msuk ek?

    ReplyDelete
  31. 75.55 KB perghh bapak ringan gilak blog aku..

    ReplyDelete
  32. Size::131.32 KB; Load Time::0.59 seconds; Average Speed per KB::0 seconds

    Boss! OKkah ini? Tgh pakai streamyx kat ofis nih... Pakai berukband semalam, harammmm tak kluor result... thehehehe

    ReplyDelete
  33. @~ n0ra ~

    Brokeban memang begitu. Selalu menguji tahap kesabaran. 130kb tu kira ok lah. Asalkan kita view pagenya tak sangkut-sangkut.

    ReplyDelete
  34. mak aiii.... 191.77kb

    ReplyDelete
  35. uih blog aku dah makin berat lor. 144kb..
    erm apa yg patut di deleted??

    ReplyDelete
  36. Blog maribina blog pon 108.16 jgak..hehe tp xpe dah ramai vistr..blog gua lagi berat..huhu
    159.54..harap sape2 boleh bantu..huhu

    ReplyDelete
  37. http://khairuldhamiri.blogspot.com/

    ReplyDelete
  38. yes...dah kurangkan dah....

    ReplyDelete
  39. 172.85 KB 0.53 seconds 0 seconds

    aiseh berat ni... mende nk buang ni? kalau kurangkan post per page bole ringan sket ke ek? skang try la... nanti ai dtg cni lg

    ReplyDelete
  40. 140.52 KB 0.43 seconds 0 seconds
    aiseh... dh kurang sket... ape lg?

    ReplyDelete
  41. makin buang, makin besar size... mcm mn ni?? huk3

    ReplyDelete
  42. adeh...141 kb..

    bos, selain buang widget, apa lagi cara boleh mengurangkan? dr segi post ke apa ke boleh ke??

    ReplyDelete
  43. gua punya blog 75.76 kb..
    hohoho..
    jgn jeloz..

    eh lupa nak bg salam..
    gua bru taw lu punya blog yg berguna untuk semua umat nih
    gempak sih
    thankz 4 sharing

    ::andaditipu.blogspot.com::

    ReplyDelete
  44. kira takde la berat maner gua nyer blog...berat gua lg berat la..pada berat blog gua nie..adeih cam terbelit lak ayt nie..hehehe

    ReplyDelete
  45. 241.29kb......apa blh buat?aku bru 40kg....berat jgk blog ni....

    ReplyDelete
  46. uhuhu. yg peleknya.
    pernah 1 time dulu, berat ringan jaa.
    60++ . tp loading bole tahan !
    adoyyy. memula igt 60++ tu berat. haha.

    tp skang 90++ oke laa. loading pon best jea.
    :) :) haa,, cane tu ? pndapat ?

    ReplyDelete
  47. @ツhʋƨиα ツ

    Dah ringan ok lah.Nak tambah berat lagi pun ok.

    Benda ni pun bergantung pada javascript yang di hosting dan jenis widget yang di pasang.

    ReplyDelete
  48. sukiprattle.blogspot.com
    159.31 KB

    pergh obes seyh

    ReplyDelete
  49. my.mustaffa.org - 62.3 KB

    ReplyDelete
  50. 135.27 KB?? uwaaaa, gilerr jap tp kan page sy cpt jea loading.. de widget yg ptt dibuang ke?? nak keterangan pelissss

    ReplyDelete
  51. berat gila...tak tahu nak buang mana lagi..huhuhuh

    ReplyDelete
  52. @Iza

    229.85kb yg terkini

    ReplyDelete
  53. wa punya 70 ouhh.
    ngeee. manyak berat ouhh

    ReplyDelete
  54. Timbang jugak la di sini...

    syawalnet.blogspot.com
    beratnya 123.83

    ReplyDelete
  55. kekdihatiku.blogspot.com
    119.46 KB berat ni ok ke?
    kalau kita masuk gambar lagi, jadi lagi berat ke?

    ReplyDelete
  56. tidak!!

    blog ku 136.06 KB..

    ahh~~~normal kah nih??

    ReplyDelete
  57. chekguisza.blogspot.com

    ReplyDelete
  58. alamak, slap tekan lah, sori ye encik nescaffe ais, emm.. blog masih berat, byk yang dah buang, adakah fungsi read more menyebabkan blog berat? ataupun link dari kawan2 yg kita pamerkan.. klo ye cmne nak ringankan tapi masih nak pamerkan link tu, thx ya...

    ReplyDelete
  59. ceh blog aku http://komuniti-sbdj.blogspot.com/ plak 193.62kb ler berat jugak ni..boleh tolong x?

    ReplyDelete
  60. 83.71.. hehe... ok ler.. :D

    ReplyDelete
  61. aduyaii..berat tahap gaban akunye blog nih..241.17 KB tuh.nk buang widgets syg lak..ke psl byk load gmbr..aisehmen..

    ReplyDelete
  62. size 114.5..
    aiss.. nk buang ape agy ek.. bg idea plzz

    ReplyDelete
  63. uwaaaaaaa... hr ni xbleh timbang berat eh.. aku baru lepas diet ni

    ReplyDelete
  64. haha. tadi first time tersilap letak url pulak an.
    termalu seketika. pastuh result dia 100.17 with average speed 0.4second.
    okay ke tak okay nescafe ais?? :)

    ReplyDelete
  65. sy punya 202.62KB | load time 0.31 sec | avg speed 0 sec..berat juga..huhuhu

    ReplyDelete
  66. salam bro!!..
    pinjam timbang ye!!..
    result mcm nie ok ke bro?..

    afendie.blogspot.com/89 KB/0.14 sec/0 sec
    lawakje.blogspot.com/84.21 KB/0.14 sec/0 sec

    ReplyDelete
  67. Ni merupakan kali ke tiga aku mai timbang blog.....
    Kali pertama 241.29kb. Setelah aku buang benda yg tak patut ada, blog aku jadi.....
    kali ke dua 229.85kb. Dah kurang berat sikit kan...Aku tak berpuas hati lg. So aku tukar template baru.....buang segala yg tak berkenaan, kini berat blog aku dah jadi 108.38....
    Fuhh....tak sia2 aku habiskan byk masa utk bersenam...

    ReplyDelete
  68. ingat blog mokde simple jer, tapi berat boleh tahan .... 195kb

    ReplyDelete
  69. salam, dah macam-macam buang tapi masih baru turun dari 195 ke 191kb. Apa cadangan anda En.NescafeAis?

    ReplyDelete
  70. salam Nescafe ais..
    tolong periksa blog saya apa yang seeloknya saya kurangkan memandangkan masih lagi berat 197++

    ReplyDelete
  71. 207.72 KB 0.58 seconds 0 sec fuhh berat siott!!

    ReplyDelete
  72. alamak! blog sya nye size 122.86kb...
    tlg bg tunjuk ajar yer, yg mane patut dibuang..
    sya budak baru belajar..

    ReplyDelete
  73. alamak.. dalam banyak2, blog sy paling obes.. 303.55 KB 1.09 seconds 0 secs.. gila ahh.. memang kena diet habis-habisan ni.. apa yg tak kena eh? tapi tak dinafikan kadang2 tu lmbab..huahua.. tp nnt nescafe ais dtg blog eh tgk apa yg patut..huhu.. tq share benda alah ni.. bagus2..

    ReplyDelete
  74. salam

    sumi punya blog pun berat

    sumijelly.com -->>132.29 KB

    adess...mcm mana nak kurangkan?? sila bg komen sikit mengenai blog sumi yek!

    Sumijelly.com

    ReplyDelete
  75. 1 www.mysembang.net/v10/index.php 56.13 KB

    forum laju..hehehe

    ReplyDelete
  76. aku dapat 79.8 kb. walaupon kurang dari 100 tp cam berat gak rasa blog tu..

    ReplyDelete
  77. alamak mcm ner nk diet blog nieh???
    blog kite dh obesiti nieh...193.93..hurrmm???

    ReplyDelete
  78. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  79. 95.4kb...tapi loading page 0.27 sec... nape ea?

    ReplyDelete
  80. http://zulkbo.blogspot.com/

    ReplyDelete
  81. sorry salah kotak daa..

    ReplyDelete
  82. dah turun, 142.42 KB...0.14 seconds

    ReplyDelete
  83. cam berat jer blog nih...nk kne buang ape ehh??

    ReplyDelete
  84. wah da 109.62 KB..kena diet neh hencikvirus,,^^

    ReplyDelete
  85. fulamakkk...ringan gile kentang blog gua niee...

    77.03 KB dan load time untuk ke blog gua nie hanya 0.08 seconds ja...

    so korang sume rajin2lah ke blog gua yang cepat load ni...

    ReplyDelete
  86. Alhamdullilah 76.97kb

    ReplyDelete
  87. adisaufi.blogspot.com 106.1 KB 0.08 seconds - ok ker?

    ReplyDelete
  88. blog saya 116 kb jea. mcm xpercaya jea. byk widget nih.

    ReplyDelete
  89. yeaa! 57.61! gile ringan seh :)

    ReplyDelete
  90. Backlink buat berat tak?

    ReplyDelete
  91. aku punye semalam, 126 kb...
    hari ni, dah tinggal 106 kb..

    ReplyDelete
  92. aku punye semalam, 126 kb...
    hari ni, dah tinggal 106 kb..

    ReplyDelete
  93. huhu aq nye 77kb jer..lega rasa..btui kate en nescafe kita..buang je widget2 yg xpenting..bia simple tapi berisi ;)

    ReplyDelete
  94. yeyyyy..ai punya 89.85 je!! hep hep horayyy

    ReplyDelete
  95. 58.53 KB/0.08 seconds
    Amacam, ok x?

    ReplyDelete
  96. Gua tau gua hebat (27.84KB)

    ReplyDelete
  97. blog aku dh ringan setelah aku buang segala benda kerepek itu semuanya... hihi.. dalam usaha nak kasi ringan lagi dan kasi cepat load...

    sekarang 56.14 KB dan 0.24 seconds...

    ReplyDelete
  98. alamak terlebih 2.04 plak dah apa nak dibuang nih.........

    ReplyDelete
  99. Nescafe ais4:51 PM

    @athlon

    Memang champion bro.

    ReplyDelete
  100. Nescafe ais4:52 PM

    @uptownazila

    Terlebih sikit-sikit tak apa. Yang penting cepat loading. Tak sangkut-sangkut.

    ReplyDelete
  101. en. nes, bila nak buat tutorial macam mana nak buat shoutbox mcm dlm blog ini...

    blog aku turun lagi beratnya.. kini sudah 46.87 KB 0.78 seconds..

    ReplyDelete
  102. Kali ketiga datang timbang belog..Rasenye dah ringan sikit kot.(",)

    ReplyDelete
  103. perghhh...member aq smpy 508kb......

    ReplyDelete
  104. salam hye fez time lalu sini tertarik nk komen yg ni~

    blog saya 75.44 KB (tebaik la!!)
    speed time 0.58 sec

    wahh :)

    ReplyDelete
  105. but pelik la, nape ade org tuh blog dia sampai

    300 KB
    tp kelajuan 0.14 sec?

    TAK ADIL ;(

    ReplyDelete
  106. Anonymous11:33 AM

    @Sha-na.Szied

    Mungkin blog wordpress tu.

    ReplyDelete
  107. rasa nya da paham sebab ape..hehe

    nk backlink ok ..tengkiu :)

    ReplyDelete
  108. 58.66
    haha
    ringan gila
    =))

    ReplyDelete
  109. ak punyer ringan!!! 86.64!!! ehehehehe
    samelah berat badan aku yg ringan.ehehehe

    ReplyDelete
  110. 44.82Kb lagi ringan dpd tuan punya haihh

    ReplyDelete
  111. waa... nyawa nyawa ikan... 99.09 KB...

    ReplyDelete
  112. 39.64KB.. walawaehh... ringan kentang.. lebih ringan dr brt bdn tuan empunya blog ni..

    ReplyDelete
  113. sy punya 62.27 KB 0.08 seconds

    http://pic.izyan.com

    ReplyDelete
  114. mcm blog aku lg berat je dr aku..heheh..

    http://sky8men.blogspot.com/

    ReplyDelete
  115. huhu mcm mana nih, hari2 timbang berat tp berat xmenentu lah.. pening2

    ReplyDelete
  116. giler blog aku oxtut.blogspot.com...berat 148kb bro...cam berat aku gak...haissshhh...

    ReplyDelete
  117. huhu.aku punyer 101.sgt ok.ckit jer lebeh.

    ReplyDelete
  118. uiksss, ade nk kena buang gak ni...

    86.39 KB 0.48 seconds 0.01 seconds

    jom komen sini tuan belog, http://melatiqistyna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  119. Blog saya cuma 46 kb je,tapi kenapa sangkut2 jugak?..

    ReplyDelete
  120. sori..mlas nak bc komen pnjg2...standard nye bpe ek?

    ReplyDelete
  121. http://nasikerabubuahtanjung.blogspot.com/

    133.06 KB

    0.61 seconds - load time

    tgk pd load time mcm ok tp kalo pd beratnyer mcm berat....hmmmm

    ReplyDelete
  122. writetoasphaq.blogspot.com

    Size: 73.6 KB

    Load time : 0.63 seconds

    ReplyDelete
  123. 93.48. okay ke? hahha

    ReplyDelete
  124. 94.58kb...itu pun lepas baut psit 3 je..~~ uuhuhu..thanks for sharing

    ReplyDelete
  125. @Nescafe ais75.46 load time 0.98s wooot3 o_O

    ReplyDelete
  126. thanks nescafe ais...terlalu byk info berguna kat sini...byk betul akak dah belajar:)

    ReplyDelete
  127. setelah proses membuang widget,dlm 102.09,0.41 sec..

    kire ok la tu kan???hu3

    ReplyDelete
  128. Size Load 59.33
    Load Time 0.33 seconds
    Average Speed per KB 0.01 seconds

    nasib baik tak lebih. :)

    -

    ReplyDelete
  129. eda punya 136.69...
    macamne nak kurangkan?
    ade idea tak?

    ReplyDelete
  130. 129.56

    aisey man

    beratnye

    ReplyDelete
  131. Assalamu'alaikum,thnkx bro..entry ni byk mmbantu untuk measure berat blog aku huhu

    ReplyDelete
  132. BERATnya!!

    patutlah lambat nak load..
    Kne tunggu 0.26 saat

    143.44 KB

    ReplyDelete
  133. wao..tanx yaw..:D
    mybe dea ikut kelajuan network gak..

    141.33 KB
    0.86 seconds

    :D

    ReplyDelete
  134. aku punya lagi dekat, 99.72

    ReplyDelete
  135. cane na kurangkan ? gune java tu ke

    ReplyDelete
  136. 95.31KB

    http://syamilhafiy.blogspot.com/

    ReplyDelete
  137. gile r beb..aku punye 182 kb.load time 0.49 nd..aku asa cm berat je..pe y ptt ag aq buang ekk?
    -sy budak baru belajar-

    ReplyDelete
  138. Dah timbang tadi..ringan jer,baru setengah kilo..haha.nak kurangkan lagi dari segi widget yang terlalu membebankan.

    ReplyDelete
  139. wuhaaa!!
    asanya blog sy pling gmok kt cni..,
    246.43kb!
    ~__~
    notes : hros krangkn mkan nih kn? heee... ;DD
    p/s : trma ksih utk pnimbang awk.. ;)

    ReplyDelete
  140. 105.29 KB 1.09 seconds 0.01 seconds !
    boleh kurang kan ni lagi sikit je ni

    ReplyDelete
  141. huh...nyaris2 je...

    ReplyDelete
  142. adeh, dah buang mana yg ptt n still berat.
    kot2 blog pn ikut berat tuan dier kot..iskkk~

    ReplyDelete
  143. huhuhuhu..berat belle blog 176kb.. load time 6sec..gimana ginih..terlebey berat suda..loading time pon cam kritikal gaks..leh bantu wahai en. nescaffe ais??

    sudah promote ini blog di my blog..

    http://myapeapeaje.blogspot.com/2010/09/beratnya-kamooo.html

    ReplyDelete
  144. ohh, dh kurangkn post kat wall blog..br turun :)

    ReplyDelete
  145. dh kurg kn..tinggal 109.36..hihi...nk kurg kn g..

    ReplyDelete
  146. http://suzierahman.blogspot.com/

    ReplyDelete
  147. nasebb baik..blog akuwhh 84 kg jer..

    ReplyDelete
  148. 75.19 . adakah aku yang paling ringan d sini ? BMI agak2 normal ke tak neh ea ? kehkeh .

    ReplyDelete
  149. Apa yang perlu anda fokuskan adalah pada saiz kerana nilai terbaik untuk sesebuah blog adalah di ==>bawah paras 100kb <<== sepatut diatas kan?


    nice share..thanks

    ReplyDelete
  150. macam mana teman masukkan timbang berat blog tu???

    ReplyDelete
  151. hehe. blog saye 68.39 KB,,,0.3 saat je,, kool la bende alah ni !! ^^

    ReplyDelete
  152. alamak blog saya6 10.sampai 130kb....
    sesapa ada pendapat..? kalu tgok kat komen2 ni cam saya nyer berat sangat jer?
    leave a comment n recomendation at my site pliz
    http://mrsaqur.blogspot.com shout box ya..
    really need help. coz i org baru

    ReplyDelete
  153. 160...adoi...pening pikir camana nak kurangkan berat..blog sy kena msuk biggest loser asia macam ni..huhu..minta pertolongan..

    ReplyDelete
  154. berat blog sy 95.41 kb :)

    ReplyDelete
  155. yeh..dah berjaya ringankan.. lepas kurangkan entry kat main page.. dari 5 saya buat 2 je.. then dapat la berat 83.72kb.. sebelum tu 130 lbh.. :)

    ReplyDelete
  156. bjaya kurangkan lagi.. 83.4kb.. hahakk.. hari2 dtg timbang.. :)

    ReplyDelete
  157. web aku 30.02 kb jer. yeah

    http://jomkawan.net/

    ReplyDelete
  158. 82.49...
    URGHHH DAH NAK BERAT JUGA NI!
    THANKS!=)

    ReplyDelete
  159. 169.83 KB!! wuwu beratnya.! camna nak kurangkan?? =(

    ReplyDelete
  160. saya datang lagi nih...! info tuan telah saya gunakan.
    terima kaseh kerana menyediakan alat timbang!

    ReplyDelete
  161. blog gua pon dah 109.23kb...huhu

    ReplyDelete
  162. How about mine?
    Size 128.28 KB
    Load Time: 0.11 second

    Is it Okay?

    ReplyDelete
  163. 98.99 KB je.. tak nk turunkan.. biarkan je tahap tu selagi tak melebihi 100kb

    ReplyDelete
  164. mak aihh, gua punye blog seberat 108.25 KB,
    kena diet dah nie bro..
    load time pon leh tahan gak kesengalannye..

    ReplyDelete
  165. 41.62 KB. ok rupenye. nampak macam serabut tp ok.. patut r pr ngan alexa aku steady??

    ReplyDelete
  166. style2 hehehe thanks

    ReplyDelete
  167. berat blog saya 144+++..tak tahu nak buang apa lagi...NS pls bantu.tq.

    ReplyDelete
  168. hehehehe sukanya.. mia dah timbang .. berat 93.94kb dengan 0.41 load time..

    ReplyDelete
  169. wah .. mak punye ngam2 soi je ..96.58 KB .. terima kasih .. mak minta izin share info dan alat timbang tu yer .. tq

    ReplyDelete
  170. 78.23 kb blog aku. kurang zat ni kena bg naik ckit berat ni . heheehe. load time 0.4 saat.

    ReplyDelete
  171. 130kb 0.56sec.. xok ke?..

    ReplyDelete
  172. tk tau bape kali dtg pinjam timbang kt cni...kejap berat kejap ringan kejap berat balik pastu ringan blik.....ishhhh he3

    ReplyDelete
  173. 101.12 kb..ok x?

    ReplyDelete
  174. haku punye 1.66 seconds loading time..
    berat 186.51 kb..

    adess..perlu perubahan ke tak eyh???

    teh0limaugaramsuam.blogspot.com

    ReplyDelete
  175. blog kite paling bert kot.. 128.11 KB tp aku xtaruk widget bayk pun...2 3 ketul jek..2 pun dah bert ke...tulun2!!!

    http://azisweetness.blogspot.com/

    ReplyDelete
  176. atok punye blog 0.14kb je...lagi canggih

    ReplyDelete
  177. 96.89...hehe..skit ag nak masuk kategori berat berlebihan..haha

    ReplyDelete
  178. 88.74 KB haha cool :D normal

    ReplyDelete
  179. waaa...xleh nak check..huhuhu

    ReplyDelete
  180. adoi..140 turun 95..tp masih xpuas ati bila ade member kat atas 65..waaaa....^_^

    ReplyDelete
  181. haha...wa punyer 86 kb...cool...:D

    ReplyDelete
  182. kawe 283.....nipu ni nimbe

    ReplyDelete
  183. same berat dengan awak loh..hihihi

    ReplyDelete
  184. huhehuhehe ---> 65.95 KB

    ReplyDelete
  185. 100.7KB. perlu ke 0.7kb tu . huhu. okeyh .

    ReplyDelete
  186. lebih skit2 tak per kot...
    widget byk boleh menambahkan ceria pd blog...

    syams-gold.blogspot.com
    120kb

    ReplyDelete
  187. Terima kasih untuk tool ni. Saya punya blog 56.43kb. Masih rendah sebab website baru. Neway thank 4 this tool. Very helping

    ReplyDelete
  188. tq maribina...ini sangat best....
    layanzzzzzzzzz

    ReplyDelete
  189. 77.33kb..no cantek nih.kih3. kalau org2 yg suke ngangkung tuh mesti amek nih 'lucky' no nih. haipp.jgn buat.tak baik untuk kesihatan.

    ReplyDelete
  190. Nescafe ais1:10 AM

    @che fara a.k.a fanadz

    kompem 1st prize tu.

    ReplyDelete